fbpx
#CHICMOM

Cele mai simple și gustoase rețete de prăjituri pentru Crăciun

Scris de Ela la 19 decembrie 2018

Sărbătorile de iarnă sunt despre familie, revederea cu cei dragi, cadouri și magie. Casa e învăluită în miros dulce de scorțișoară, cadourile sunt frumos așezate sub brad, masa este îmbelșugată și noi ne bucurăm că în sfârșit avem voie să gustăm din toate.

Nu știu cum e pentru voi, dar eu nu la sarmăluțe poftesc, ci la prăjituri. Dacă mă urmăriți de ceva vreme, sunt sigură că știți asta deja.

Pe lângă rețetele tradiționale pe care le aveți în familie, știți voi, prăjitura aia pe care o faceți numai de Crăciun și vă teleportează în copilărie, zic că e timpul să dăm șansa și altor rețete să își găsească locul în bucătăria noastră.

Am pentru voi două propuneri super delicioase, care nu necesită multe ingrediente și nici prea mare bătaie de cap. Ce îmi place și mai mult la aceste rețete e că le puteți face alături de copii și vă garantez că vă vreți distra împreună.

 

Cum ei vor fi în vacanță și necesită toată atenția voastră, puteți chiar să apreciați o mână de ajutor la pregătirea mesei de Crăciun. Două mânuțe năstrușnice, ca să fiu mai precisă.

Eu și Alesia am furat puțin startul și am încercat săptămâna trecută două rețete delicioase. Am fost la un eveniment organizat de Inka, unde alături de alți blogger și copiii lor, am fost provocate de Prăjiturela să facem brioșe umede și cheesecake.

Trebuie să mă credeți pe cuvânt când vă spun că aproape nu veți avea loc în bucătarie de cei mici. Alesia a vrut să facă totul și nu prea m-a lăsat să mă ating de nimic.

O să vedeți că e foarte, foarte simplu:

Brioșe umede cu banane și ciocolată

Ingrediente (pentru o tava de 30/40 cm sau 24 brioșe)

A – ingredientele umede

2ou
260 ml apă călduță
100 ml lapte călduț
120 ml ulei de cocos (topit)
4 banane foarte coapte
400 g miere

1 plic vanilie burbon

B – Ingredientele uscate:

300 g făină
50 g cacao
30 g Inka
2 lingurițe praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță sare

Incingem cuptorul la 180 grade C. Transformam bananele în piure, cu o furculiță sau cu mâna. Amestecam toate ingredientele umede, apoi pe cele uscate, după care le combinăm. Punem în tavă sau în forme și coacem 40 de minute.

Cheesecakes la rece

Igrediente pentru 1 porție

5 biscuiți digestivi
1 cub de unt (topit)- 2-3 linguri (opțional)
100 g cremă de brânză
50 ml smântână pentru frișcă
2 linguri miere
1 linguriță rasă de Inka
Fructe pentru decor

Punem biscuiții într-o pungă cu fermoar și mărunțim biscuiții cu sucitorul, apoi îi amestecam cu untul (dacă folosim). Cu un tel amestecăm crema de brânză cu mierea și smântâna lichida, apoi adăugăm Inka și mai amestecăm puțin. Punem în borcan/pahar biscuții, apoi punem compoziția cu crema de brânză și Inka și decorăm cu fructe, după plac.

Rețetele sunt de la Prăjiturela, care ne-a și ajutat pe parcursul evenimentului cu indicații.

Dacă încercați rețetele, nu uitați să îmi trimiteți și mie o poză cu prăjiturelele voastre.

Voi ce rețete pregătiți de sărbători?

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun


6 thoughts on "Cele mai simple și gustoase rețete de prăjituri pentru Crăciun"

  1. Elena Ramona Sovoiu spune:

    O sa fac prajitura cremsnit care este foarte simpla de facut, se cumpara foile si crema plus o cutie de lapte, se prepara crema cu laptele excat ca in instructiuni( se bate la mixer 2 3 min cu 250 ml lapte) cand e gata se toarna peste cele doua foi, se baga la figider, iar a doua zi se taie si se pune zahar pudra peste ea, mie imi place la nebunie si e gata in 5 10 mn

  2. Ica trandafir spune:

    Tort de biscuit I
    O jumatate we g biscuiti simpli se faramiteaza,se amesteca cut 100 g unt sau margarina,pan devine o pasta a poi se pune esenta fe vanile ,zahar vanilat si 50 g zahar.Compozitia see intinde pe celofan da gatit,se ruleaza si se baga la rece

  3. Hortensia Stefan spune:

    In sezonul rece am inceput si noi cu fursecuri, turta dulce si negresa.

  4. Hortensia Stefan spune:

    Nu pot incarca pozele pt a va arata briosele dupa reteta voastra.

  5. Hortensia Stefan spune:

    Tot inspirata de voi am facut un cozonac in forma de floare. As fi vrut ca al vostru in forma de brad, dar…poate fac de Anul Nou.

  6. Hortensia Stefan spune:

    Pe lista am avut saratele cu branza, cornulete cu rahat, amandina in forma de inima, o „neprevazuta”-prajitura inventata si cozonacul cu ciocolata si nuca in forma de floare. Am optat pentru acestea pentru ca au fost simple, iar piticii m-au ajutat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--